Spar penge på din elregning – udskift dine terrassedøre

26 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Synes du, at du har en al for høj varmeregning, er det en god ide at gå dine døre og vinduer igennem og se, om de er isoleret nok – og hvis ikke få dem udskiftet. Det gælder også dine terrassedøre. Der er mange penge at spare på ens varmeregning ved at få udskiftet utætte døre og vinduer. Du kan se et stort udvalg her https://klarvinduer.no/dorer/terrassedorer.

Der er på den ene side mange penge at spare ved at udskifte sine døre, herunder terrassedøre og vinduer, men omvendt er det vigtigt at man husker at jo bedre isoleret ens hus eller bolig er, jo mere skal der udluftes.

døre

Isoleret og svamp

Udskifter du dine døre og vinduer, så din bolig bliver bedre isoleret skal du være meget opmærksom på at jo bedre din bolig er isoleret jo nemmere er det at få råd og svamp. Det lyder helt forkert, men jo bedre din bolig er isoleret jo større risiko er der for at få fugt og skimmelsvamp. Årsagen er at det er svært for luften at blive udskiftet.

Det betyder i praksis at du skal huske at holde døre og vinduer åbne og sørge for at der bliver luftet ud. En 5-10 min mindst to gange om dagen. Og ikke bare et vindue. Der skal være gennemtræk.

Sørg også for at dørene til hvor i sover og badeværelset, er åbne når i går på arbejde. Det gør det muligt at få udskiftet den gamle luft med frisk, så der ikke kommer fugt. 

Når du får udskiftet dine døre og vinduer til nye og bedre, så husk at høre din tømrer eller glarmester om hvordan du vedligeholder dem, så de ikke bliver ødelagte af fugt. Derudover kan du også høre mere om hvordan du bedst lufter ud i dagligdagen, så der ikke kommer fugt. Det vil ikke gøre din varmeregning dyrere. Snarere tværdigmod.

Flere Nyheder