Sådan får du den bedste bedemand i Aalborg

By:

Bedemanden fra Aalborg, sælger i øjeblikket sin egen bedemandsforretning efter 25 år. Ejeren Lars har faktisk boet henne i byen Aalborg hele sit liv, og regnede faktisk også med at skulle rykke til Hovedstaden, dengang han nu blev 18 år gammel. I stedet så gik han nu i hans egen fars fodspor og blev så bedemand i byen Aalborg. Lars havde hele tiden drømt om at blive rigtig kok, og var da også begyndt på uddannelsen. Lars holdt af at lave mad til sig selv og andre og gør det stadig. Men for rigtig at kunne overleve studielivet, så tog Lars ofte vagter i hans egen søde fars bedemandsforretning. Lars syntes at det faktisk var virkelig hyggeligt sådan at være sammen med hans erfarne far, plus det skabte jo et unikt bånd mellem de to mænd. Efterhånden som tiden gik, fik Lars flere og flere små vagter i selve bedemandsforretningen. Og pludeselig var han droppet ud af skolen, og arbejdede på fultid som bedemand i Aalborg, inde i hans fars bedemandsforretning. Lars blev bare ved med at sige til sig selv, hvordan han nu kun skulle arbejde der på fuldtid i en meget kortfattet tidsperiode, og at han også gerne snart lige ville tage den rigtige kokkeuddannelsen.

Men nu er det HELE 25 lange år siden, at Lars begyndte i hans egen fars bedemandsforretning. Og i mellemtiden så har han nået sådan at bestyre forretningen, og have en kæmpe succes som bedemand i Aalborg. Men i en alder af hele 48 år så har Lars dog nu solgt hele hans gamle bedemandsforretning, og er nu begyndt på kokkeuddannelsen. “ja det er aldrig for sent at udleve ens egne drømme” siger Lars med et dejlig glad smil på læberne. Den nu forhenværende bedemand her fra Aalborg, glæder sig meget til at arbejde med netop det, som han lever for resten af hele sit liv. ”Det som jeg godt kan lide ved madlavning det er hvordan jeg nemt kan glæde folk. For man kan skabe noget for dem, og så er det jo bare rigtig sjovt” fortæller Lars imens begge hans øjne lyser helt op. “Ja og selvom jeg nu er 47 år gammel, så er det jo en uddannelse jeg kan udnytte hele mit liv. Når jeg så en eller anden dag beslutter at gå på pension, så kan jeg jo fortsat glæde min søde kone, med lækre madretter og eksperimentere i mit køkken. Godt nok ulønnet, men så længe jeg gør det som jeg virkelig elsker, så er pengene ikke så vigtige”.

Hans store øjne fortæller at dette her er hans egen passion, plus jeg nemt kan fornemme hvordan han nu glæder sig rigtig meget. Men altså efter 25 LANGE år i bedemandsforretningen, hvor at han også har fået et tæt bånd til sin egen kloge far, kommer Lars så ikke lidt til at savne sådan at arbejde som bedemand i Aalborg, overvejer jeg for mig selv. Men inden jeg når selv at stille ham det spørgsmål, er det ligesom om Lars læser mine egne tanker for han siger ”Jeg kommer selvfølgelig til virkelig at savne stemningen i bedemandsforretningen. For jeg har jo rigtig mange dejlige godt minder herfra med min kære kloge far. Men altså samtidig så mener jeg altså ikke, at minderne forsvinder. Jeg vil altid have dam alle med mig i mit hjerte, også selv når at jeg står og laver en rigtig lækker middag”. Jeg fortæller Lars at dengang jeg var barn, ville jeg faktisk gerne være brandmand. For jeg syntes det var fedt sådan at de jo kunne rede folk og at jeg kunne altså godt lide hele helterollen. ”Så bliv det dog nu!” siger Lars samtidig med at han selv grinede. “For du har jo kun et liv, og det handler om at gøre de ting, som nu gør dig rigtig lykkelig”. Jeg håber at den førhenværende bedemand her fra Aalborg får levet hele hans passion ud. Ja og hvem ved, måske jeg også skulle blive brandmand.

Posted in: Kategori