Kan man selv øve sig på at tage kørekort?

By:

Det kan du faktisk for at svare på spørgsmålet i vores rubrik!

Og det gælder sådan set uanset, hvor du befinder sig i landet, for lad os sige, at du skal tage kørekort i Horsens, men bor i Gedved, så kan du faktisk sagtens øve dig derhjemmefra.

Men der er stor forskel på, hvordan du lovligt må øve dig, hvordan du ikke må øve dig, og hvordan det er forbudt at øve sig.

Det vil vi forklare nærmere om her, for der er faktisk nogle ting i den forbindelse, som du måske ikke kender til.

Alle os, der har taget kørekort, ved godt, at det ikke er en billig affære, og ofte kommer det til at koste os gevaldigt med penge at anskaffe det, hvorfor mange bruger deres børneopsparing på det eller løbende lægger penge til side for at få det, da det løber op i køretimer, teoritimer og meget andet.

De fleste vil gerne tage det i første forsøg, og når man så endelig har det, så gør man gerne alt for at beholde det.

Derfor vil man også gerne kunne øve sig, og det er der i nyere tid kommet gode muligheder for, som man ikke kunne før i tiden.

Man kan faktisk få fat i nogle teoriprøver, der til forveksling ligner dem, man kan risikere at komme op i til den reelle teoriprøve, når det gælder, og dem kan man endda anskaffe sig online, så man kan øve sig derhjemme.

Men angående det at øve sig med bil, så må du selvfølgelig ikke hoppe ind i en bil og køre ud på vejen for at øve dig – du har jo ikke noget kørekort.

Dog står der faktisk i loven, at trafikreglerne gælder i den offentlige traffik.

Det vil sige, at hvis du har et aflukket område land, der ikke er direkte tilknyttet det offentlige trafiknet, men er aflukket, så må du faktisk godt køre her, da færdselsloven ikke gælder her.

Værd dog påpasselig med de øvelser.

 

Posted in: kørekort