Hvornår er der behov for termisk sprøjtning?

27 oktober 2020 Silje Hansen

Hvis ikke du før har hørt om termisk sprøjtning, så har du sikkert heller ikke en idé omkring, hvornår det er relevant at bruge. Men – du kan selvfølgelig få meget mere at vide omkring det her. Og det kan være ekstra godt at kende til, hvis du er på en arbejdsplads, hvor der er maskiner, som ofte kører som højtryk.

Hvornår bruger man termisk sprøjtning?

En termisk sprøjtning er noget, du er utrolig smart at kende til, når en maskines sliddele trænger til reparation eller fornyelse. Det er nemlig en metode, hvor man arbejder med at sprøjte, indsmelte og tilslibe et element med metalpulver, så det kan bruges igen. Men dette er kun en lille bid af, hvorfor det er smart. 

Det helt store plus ved termisk sprøjtning er, at det forlænger levetiden på det element, der arbejdes med. Og rent faktisk kan det forlænge levetiden helt op til 5 gange. Som du nok også kan fornemme, så vil det være underligt, hvis ikke man valgte denne metode. 

Den termiske sprøjtning kan også bruge, selv hvis man skal ud og anskaffe sig en helt ny sliddel. Her kan man nemlig med fordel købe en billig sliddel, som man derfor også får termisk sprøjtet. På den måde behøver man heller ikke skulle ud og købe helt dyre sliddele. 

Hvordan får du lavet termisk sprøjtning? 

En termisk sprøjtning er ikke lige noget, man selv kaster sig over. Heldigvis finder du i stedet professionelle firmaer, som arbejder med det til daglig, og som har helt styr på, hvordan det laves. Derfor bør du uden tvivl også vælge et sådant firma til at løse opgaven for dig. Her kan du selvfølgelig også få lige den vejledning, som du måtte have brug for, før arbejdet med den termiske sprøjtning sættes i gang. De kan helt sikkert fortælle dig om de mange muligheder, du har, når denne metode bruges.  

 

 

Flere Nyheder