Alkoholbehandling – for hele familiens skyld

03 maj 2020 Astrid Pedersen
Alkoholbehandling - for hele familiens skyld

Er du i tæt forhold med en alkoholiker – måske endda gift eller samboende og med fælles børn? Så kender du sikkert alt til den daglige kamp, som skal udkæmpes for at få det hele til at hænge sammen.

I mange tilfælde vil medlemmerne af en alkoholikers nærmeste familie udvikle det, der kaldes medmisbrugeradfærd. Dette betyder ikke, at man selv har et alkoholmisbrug, men snarer at man sætter den misbrugsramte i stand til at dyrke sit.

Medmisbrugeradfærd indebærer, at man retter ind efter det misbrugsramte familiemedlems vaner og temperament. En kæreste eller en ægtefælle til en alkoholiker vil for eksempel typisk finde på undskyldninger i forhold til den misbrugsramte adfærd i det sociale rum, når han eller hun har fået en tår over tørsten.

Medmisbrugeradfærd kan også inkludere at man som ægtefælle eller kæreste dækker over den alkoholiserede partners misbrug og afhængighed ved for eksempel at lyve eller opfinde dækhistorier over for kollegerne og arbejdsgiveren, når han eller hun ikke er i stand til at passe sit job.

Er der børn inde i billedet, ses det ofte at de må påtage sig en voksenrolle, og samtidig tillærer sig bestemte handlemønstre af hensyn til den misbrugsramte forælder. Dette er meget uhensigtsmæssigt når det handler om en sund og stabil opvækst – og mange børn tager varig skade af at vokse op i et misbrugsramt hjem. Derfor er det vigtigt, at du som den ansvarlige voksne i familien skrider til handling med det samme. Og dette kan du for eksempel gøre ved at kontakte et misbrugscenter.

Få alkoholiker behandling til hele familien på et misbrugscenter

Det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien tilbyder afrusning, afvænning og behandling af alkoholisme i rolige og uforstyrrede omgivelser. Og sideløbende hermed kan de øvrige familiemedlemmer blive tilbudt behandling og terapi, som kan bringe familien helskindet ud på den anden side. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling

 

Flere Nyheder